Tisdag= Veckans recept
Eftersom vi på Café Röröboa har stäng på onsdagar tänkte vi skriva ut ett recept varje tisdag så att det enkelt går att överleva en dag utan oss...
Och imorgon tycker vi att du ska göra en KLADDKAKA för att sedan avnjuta den i eftermiddagssolen på en holme, lycka till!!
Och imorgon tycker vi att du ska göra en KLADDKAKA för att sedan avnjuta den i eftermiddagssolen på en holme, lycka till!!
kladdkaka
1 kaka
75g smör
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk bakpulver
2 krm salt
Bakplåts papper till formen, annars funkar det som vanligt med ströbröd och smör
50 g mörk kvalitetschoklad 70 %
•1. Sätt ugnen på 150 grader.
•2. Smält smöret i en kastrull
•3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
•4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
•5. Fyll smeten i en kakform med bakplåtspapper, ca24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
•6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
*7. pudra över med lite florsocker.
Kommentarer
Trackback